Website Jacques Bazen

Tel Aviv
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Tel Aviv, 19 juli 2005

Tel Aviv is de grootste stad aan IsraŽls westkust. Het is een stad die pas in het begin van de twintigste eeuw is gesticht, 1909 om precies te zijn. Op vakantie in IsraŽl was dit vanaf vliegveld Ben Goerion die we bezochten.

De kuststrook: zon, zee en beton
telaviv_zon_zee_beton.jpg

Tel Aviv betekent "Lente heuvel". Een verwijzing naar de plaats waar de Joden tijdens de Babylonische ballingschap naar toe vervoerd werden. De stad is niet echt mooi. Het is een typische twintigste eeuwse stad, met rechte straten en heel veel hoogbouw. Ten zuiden van Tel Aviv ligt Jaffa. Jaffa is al duizenden jaren oud. Daar heb ik helaas helemaal geen beelden meer van. Jaffa is prachtig, de citadel en de vlooienmarkt zijn zeer de moeite waard.
Tel Aviv heeft een lange boulevard langs de kust, vol met hotels. Het enige vervelende is dat de toeristen, in ieder geval de buitenlandse toeristen, grotendeels wegblijven, om voor de hand liggende redenen. De kust bij Tel Aviv wordt gekenmerkt door beton, beton en nog meer beton. Ik vind het heel jammer dat ik niet meer plaatjes heb dan alleen dit.

Tel Aviv boulevard
telaviv_boulevard.jpg

Jachthaven
telaviv_jachthaven.jpg

Hotel
telaviv_hotelgang.jpg

Restaurant, de eerste pizza van de vakantie
telaviv_restaurant.jpg

Hier nog een paar foto's van Tel Aviv 's nachts. Deze foto's heb ik met mijn telefoon gemaakt. Ze zijn helaas dus niet van zo'n goede kwaliteit.

telaviv_night1.jpg

telaviv_night2.jpg

telaviv_night3.jpg

Nog een paar plaatjes van het centrum van Tel Aviv. De stad is nog maar een dikke honderd jaar oud. Er is dus geen historisch centrum. Maar toch best wel een aantal leuke gebouwen.

tel_aviv_centrum.jpg

tel_aviv_centrum1.jpg

Vlak naast Tel Aviv ligt Jaffa. Dat is de oude haven en als het ware de oude kern van Tel Aviv.

Bezoek aan Tel Aviv, 19 juli 2005