Website Jacques Bazen

Costa Brava

Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Vakantie, augustus 2004

Op weg naar Spanje
costas_bord.jpg

In het kustgebergte bij de Costa Brava
costas_kustgebergte.jpg

In de zomer van 2004 deed ik samen met vrienden een rondreis door noord Spanje, Andorra en Baskenland. Een van de punten die we aandeden waren de Spaanse Costa's. Een voormalig arm landbouw en visserij gebied, dat volledig vernaggeld is door het massatoerisme. De Costa's zijn nu het best te omschrijven als een woud van Nobelprijs voor lelijkheid winnende flatgebouwen. Hoe kan iemand het hier in vredesnaam ooit langer dan een paar dagen uithouden??? Vooral Blanes en Lloret de Mar spanden de kroon! Die plaatsen zien eruit alsof de hele harde kern van Feijenoord hier op vakantie is. Er hangen Feijenoord vlaggen van de door betonrot aangetaste balkons.

costas_lloret.jpg

costas_lloret1.jpg

costas_lloret2.jpg

Hoofdstraat in Lloret de Mar
costas_lloretboulevard.jpg

Blanes
costas_blanes.jpg

Blanes
costas_blanes1.jpg

Normaal gesproken regent het zowat nooit in de zomermaanden in Spanje. Daarom is dit gebied ook zo aantrekkelijk om te braden in de zon. Edoch, toen wij langs de Costa plaatsen reden, begon het ter hoogte van Pineda de Mar te hozen. Zo erg dat gedeeltes van de rotshelling naar beneden kwamen, en wij lange tijd moesten wachten voor we door konden rijden, omdat de weg vollag met modder en keien die van de berg weggeërodeerd waren.

Ondergelopen camping in Calella
costas_llorethoosbui.jpg

Wadi bij Canet de Mar
costas_llorethoosbui2.jpg

Hoosbui in Pineda de Mar
costas_llorethoosbui1.jpg

Zelf vonden we een niet al te erge camping om te staan, even buiten Barcelona, bij Mataro, één van de voorsteden. Daar konden we met een speciale pendelbus naar het strand en naar Barcelona. De camping was eigenlijk wel enigszins bagger, want 's nachts om een uur of vier probeerde een stomdronken figuur onze tent binnen te komen. Zijn vrienden zaten een paar meter verderop luidkeels te lallen en te kotsen. Een advies: GA NIET NAAR DE COSTA'S, GRUWELIJK!

costas_camping.jpg

costas_strand.jpg

Strand bij Mataro
costas_strand1.jpg

Vakantie, augustus 2004