Website Jacques Bazen

Den Helder

Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Den Helder, 9 april 2005

Wat een vreselijk weer was het op deze dag, echt weer om zelfs de hond binnen te houden. En dan nog proberen om lachend de dag door te komen en Texel te bezoeken. Met enorme regenbuien.
 
Maar goed, dan kom je aan op station Den Helder. Uitzicht op het redelijk troosteloze centrum. Maar dat kan ook aan het weer liggen. En ding valt op: in vrijwel elke stad in Nederland, met een verloederd centrum wordt een dure woontoren gebouwd. Om de boel wat meer status te geven. Hmmja, dan heb je dus straks een verloederd centrum met een woontoren. Zou dat echt helpen?

denhelder_woontoren.jpg

denhelder_winkelstraat.jpg

denhelder_winkelstraat1.jpg

denhelder_winkelstraat3.jpg

Het is altijd leuk om naar de haven te lopen, om Den Helder's belangrijkste werkgever te zien, namelijk de marine. Al wordt dat jammer genoeg voor de  Helderse economie wel steeds minder belangrijk. Maar toch is er nog heel wat over, een flinke haven om te zien en een bijzonder museum ook nog.

Marinemuseum
denhelder_marinemuseum.jpg

Marinehaven
denhelder_haven.jpg

Voor een gewoon mens, is het enige wat je in Den Helder doet, waarschijnlijk het nemen van de boot naar Texel. Interessant eiland. Ik heb er enorm veel over gelezen en het vaak bezocht, maar het boeit me iedere keer weer. Heeft waarschijnlijk ook te maken met het feit dat je met de boot moet. Hieronder de twee boten van de TESO, Texels Eigen Stoomboot Onderneming. Stoomboot zou misschien tegenwoordig beter Stookolie genoemd kunnen worden.

Meer over Texel (Den Burg)

denhelder_veerboot.jpg

denhelder_veerboot1.jpg

Bezoek aan Den Helder, 9 april 2005