Website Jacques Bazen

Over mezelf

Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Een paar dingen over wie ik ben...

Click here for English version

Hallo beste lezer,
 
Ik ben Jacques Bazen en ik heb deze site gemaakt met als belangrijkste doel, om te laten zien hoe geweldig het is om te reizen, om kennis te maken met andere mensen, landen en culturen. En behalve dat, geeft het bezoeken van andere steden of gebieden ook nog eens de kans om de kennis die je opdoet uit de boeken te onderzoeken in het echt. Waarbij je hoopt dat je steeds beter leert begrijpen hoe de wereld in elkaar zit. Mijn gereis beperkt zich hoofdzakelijk tot Europa, u zult op deze site vergeefs naar de meeste populaire verre bestemmingen zoeken. Er vliegen (nog) geen low-cost maatschappijen naar bestemmingen buiten Europa.
 
Ik ben geboren in 1979. Al van jongs af aan was ik al erg ge´nteresseerd in de rest van de wereld. Een van de eerste boeken die ik las en min of meer verslond was de zogenaamde "Nieuwe Grote Wereldatlas". Het bleef niet bij de fascinatie voor kaarten alleen. Als klein kind van een jaar of zeven verkende ik al op de fiets de omgeving van het dorp waar ik woonde, en die trips werden steeds langer en na de basisschool ook steeds internationaler. Aardrijkskunde en geschiedenis vond ik de leukste vakken op school. Nadat ik in 1997 mijn VWO diploma gehaald had, ben ik sociale geografie gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Als specialisatie heb ik gekozen voor regionale geografie, met nadruk op historische geografie en regionale geografie van Oost Europa. Ook heb ik een aantal bijvakken in fysische geografie en historische cartografie gedaan.

Voorlopig wil ik nog even doorgaan met reizen: Er is altijd weer nieuw land achter de horizon en een nieuwe vallei achter iedere bergrug. Ik hoop dat mijn website u inspireert om ook te reizen, om te zien welke geweldige dingen onze voorouders achtergelaten hebben, in allerlei streken op deze aarde. En eerlijk gezegd is deze website ook voor mezelf wel een prettig archief, om niet te vergeten waar ik geweest ben.
 
Geniet ervan en schrijf gerust een berichtje in het gastenboek!
 
Hartelijke groet,
Jacques Bazen

tv.jpg

Thuis
at_home.jpg

lecturing.jpg

Over mezelf