Website Jacques Bazen

Antwerpen
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Antwerpen, februari 2001

Antwerpen is de tweede stad van Belgi. Een bijzondere stad, een havenstad met veel industrie. Net zoals Rotterdam. Voor de val van Antwerpen in 1585 was het de grootste haven van Europa. Die vroegere welvaart is nog steeds goed te zien in het historische stadscentrum. De Onze Lieve Vrouwe kathedraal is prachtig. Alleen jammer dat de toren niet beklommen mag worden. Instortingsgevaar ofzo. Tja, als 125 meter toren naar beneden komt... Dat wil je natuurlijk liever niet.

antwerpen_kathedraal.jpg

antwerpen_katehedraal1.jpg

antwerpen_grote_markt.jpg

antwerpen_stadhuis.jpg

antwerpen_park.jpg

antwerpen_park1.jpg

Antwerpen is wereldberoemd vanwege de diamanthandel. Ruim negentig procent van alle diamanthandel in de wereld loopt via Antwerpen. Reden genoeg om eens rond te kijken  (niet te kopen) in de diamantbuurt dicht bij het centraal station. En aangezien een groot deel van de diamanthandel in handen is van joden en wij de stad bezochten op een zaterdag, kon je veel orthodoxe joden zien, op weg naar de sjoel (of naar huis).

antwerpen_diamantwijk.jpg

antwerpen_diamantwijk1.jpg

Antwerpen is gebouwd langs de rivier de Schelde. Dat betekent dat er ook een stuk van de stad op de westoever ligt. Er zijn verschillende verbindingen tussen het westelijke en oostelijke oever. En daarvan is een smal voetgangerstunneltje. Zonder nooduitgangen trouwens.

Tunnel onder de Schelde
antwerpen_tunnel.jpg

zicht op de haven
antwerpen_haven.jpg

Panorama vanaf de westoever
antwerpen_panorama.jpg

Bezoek aan Antwerpen, februari 2001