Website Jacques Bazen

New York
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan New York, juli 2002

New York, wordt ook wel "The Big Apple" genoemd. Het is de grootste stad van de Verenigde Staten, in ieder geval de grootste stad aan de oostkust. En dan te bedenken dat deze stad vroeger Nieuw Amsterdam heette. Interessant vooral, wanneer je ziet dat er ook nog resten uit die tijd te vinden zijn.
 
Maar eerst moet je wel in New York zelf zien te komen. Dat was nog niet eens zo heel makkelijk. We stonden ongeveer drie uur in de file, voor we de stad in waren. En toen was het donker en vonden we een hotel. Ons niet realiserend dat het in een getto stond. Dichtgetimmerde ramen, vervallen huizen en politieagenten met machinepistool op wacht bij de Burger King.

de boosdoener
new_york_file1.jpg

in de file
new_york_file2.jpg

ruim 3 uur
new_york_file3.jpg

Rond het centrum van New York liggen een heleboel volkswijken, die er niet altijd even goed uitzien. Pas helemaal aan de rand liggen de betere woonwijken met soms enorme villa's. Hieronder een aantal beelden van de wijk in New Jersey waar wij in een hotel zaten. Niet een al te best stukje van de stad (eufemistisch uitgedrukt).

new_york_buurt1.jpg

new_york_buurt2.jpg

new_york_buurt3.jpg

new_york_buurt4.jpg

new_york_buurt5.jpg

new_york_buurt6.jpg

Het "centrumgebied" van New York is Manhattan. Het stratenpatroon is net een schaakbord. Er is maar één straat die er dwars en schuin doorheen gaat. Dat is Broadway. Wij liepen van het hoofdstation, Pennsylvania station naar het puntje van Manhattan, om daar de boot te pakken naar het vrijheidsbeeld.

new_york_broadway.jpg

new_york_noparking.jpg

new_york_chinatown.jpg

new_york_chinatown1.jpg

new_york_empirestate.jpg

new_york_empirestate1.jpg

Natuurlijk mag een bezoek aan Ground Zero niet ontbreken als je naar New York gaat. Het was er gigantisch druk. Er was niet echt veel meer te zien. Vrijwel alles was opgeruimd. Ik heb begrepen dat ze ondertussen bezig zijn met het bouwen van een nieuwe toren. Die nog weer een stuk hoger gaat worden dan wat er eerst stond.

new_york_groundzero.jpg

new_york_groundzero1.jpg

new_york_groundzero2.jpg

new_york_groundzero_monument.jpg

new_york_groundzero3.jpg

Vlak bij Ground Zero is het financiële hart van de stad en misschien ook wel dat van de wereld. De New York Stock Exchange aan Wall-street.

new_york_wall_street.jpg

new_york_wall_street1.jpg

Het vrijheidsbeeld staat op een klein eilandje in de haven van New York. Je moet met de boot als je er naar toe wil. Dus dat deden we maar.

new_york_boot.jpg

new_york_skyline.jpg

new_york_vrijheidsbeeld.jpg

new_york_vrijheidsbeeld1.jpg

Bezoek aan New York, juli 2002