Website Jacques Bazen

Birmingham
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Veldwerk Birmingham, juni 1999

Excursie West Midlands/Birmingham (FOTOVERSLAG)
 
Birmingham is verreweg de grootste stad van de Midlands, het is zelfs de tweede stad van het Verenigd Koninkrijk. Birmingham is een stad met vele problemen, met name op het economische vlak. Alle, of vrijwel alle industrie, die ervoor gezorgd heeft dat Birmingham zo groot geworden is, is uit de stad verdwenen. De concurrentie met de lage lonen landen was te hevig. Nu zijn de Midlands, eens de bakermat van de Industriële Revolutie, grotendeels gedeïndustrialiseerd. Het probleem is dat er nauwelijks andere werkgelegenheid voor in de plaats gekomen is. De omschakeling van Birmingham tot moderne stad is problematisch, omdat het gebied al sinds zijn ontstaan in de Middeleeuwen gedomineerd is geweest door de winning van kolen en ijzererts en de verwerking ervan. Deze verwerking van grondstoffen kwam door de uitvinding van de stoommachine in een stroomversnelling. De Industriële Revolutie is dan ook begonnen in de Midlands.
 
Het probleem van Birmingham is dat de stad eigenlijk niet bestaat. Er is nauwelijks een echt centrum, op twee of drie winkelstraten na. Dat is natuurlijk vrij weinig voor een miljoenenstad. Birmingham is meer een verzameling wijken, vaak rond één of meer fabrieken, dan dat het een samenhangend geheel is. Overigens is het gebied dat nu het centrum is, zo'n twintig jaar geleden nog industriegebied. De meeste oude fabrieken zijn inmiddels gesloopt, maar hier en daar kun je nog relicten vinden, zoals onderstaande Holliday wharf, die in hartje Birmingham staat. Het is een nog in gebruik zijnde werkplaats, met toch wel enig achterstallig onderhoud.

birmingham_wharf.jpg

Het centrum is sinds 1985 flink opgeknapt. Eén en ander is te zijn op de onderstaande foto's. De Europese verkiezingen waren net achter de rug, met een dramatische opkomst (25%) en winst voor de Tories. De stadsvernieuwing is mede gefinancierd door de EU.

birmingham_centrum.jpg

birmingham_verkiezingen.jpg

birmingham_plein.jpg

birmingham_eu_funding.jpg

Wanneer je echter een zijstraat ingaat, dan zie je al gauw dit soort taferelen. Dit soort verlaten warehouses werden gebruikt voor houseparty's. En hier is dan ook de naam van dit muziekgenre van afgeleid.

birmingham_zijstraat.jpg

birmingham_stalen_deur.jpg

birmingham_warehouse.jpg

birmingham_park_plaats.jpg

Instortingsgevaar
birmingham_instortingsgevaar.jpg

Een sterk verloederd gebied van het centrum, dat op de nominatie staat om gesloopt te worden is het Bull ring-plein, in de Chinese buurt van Birmingham. Er zijn allerlei gore tunneltjes, met aanplakbiljetten waar wordt opgeroepen om naar het aanstaande "Karl Marx" congres te komen.

birmingham_tunneltje.jpg

birmingham_bull_ring.jpg

birmingham_tunneltje1.jpg

birmingham_bull_ring1.jpg

birmingham_bull_ring2.jpg

Leegstand in het CBD
birmingham_cbd.jpg

Leegstand in het CBD
birmingham_cbd1.jpg

De problemen van Birmingham blijven helaas niet beperkt tot het stadscentrum. Helaas is in de rest van de stad de situatie niet veel beter.

birmingham_leegstand1.jpg

birmingham_leegstand.jpg

Een aantal jaar geleden kwam men in Birmingham op het idee om zich te profileren als internationale conferentiestad. Men had namelijk het idee dat de stad gehinderd werd door een negatief imago van "oude zwarte rokende vervuilde industriestad". Door middel van de bouw van een groot internationaal conferentieoord, zou de stad een nieuw jong en flitsend imago krijgen, zodat de investeringen zouden toevloeien. Men bouwde daarom het ICC, International Convention Centre, samen met met een groot hotel, een symphony hall en een theater. Hieronder is het ICC afgebeeld.

birmingham_urban_renewal.jpg

birmingham_icc.jpg

Bij een conferentiecentrum hoort ook een hotel. Het idee is namelijk dat de bezoekers van de congressen ook ergens moeten overnachten. Door te zorgen voor een goed en duur hotel kan er meer werkgelegenheid ontstaan in de stad. Ook probeert men door allerlei oude fabrieken in de buurt te slopen, de horeca een kans te geven. Men heeft op de plaats van de oude fabrieksterreinen allerlei café's en restaurants gebouwd. Deze horecagelegenheden zijn hieronder ook te zien, samen met het hotel dat bij het ICC hoort.

birmingham_hyatt.jpg

birmingham_waterfront.jpg

Rond het ICC wordt nog steeds op grote schaal gebouwd. Vooral kantoren en appartementen. Het probleem is dat de meeste van die gebouwen leeg blijft staan. Hieronder ook een paar foto's van de skyline van Birmingham.

birmingham_bouwplaats.jpg

birmingham_centrumring.jpg

birmingham_centrumring1.jpg

De stadsvernieuwing in het centrum beperkte zich vaak tot het "plakken" van een nieuwe voorgevel op een oud gebouw, zoals op onderstaande foto goed te zien is. Het komt veel voor dat een gebouw er aan de voorkant prachtig uitziet, terwijl het eigenlijk maar een oud krot is. Een soort wolf in schaapsklederen.

birmingham_facade.jpg

De nieuwste trend op het gebied van stadsvernieuwing is de zogenaamde waterfront regeneration. Deze vorm van stadsvernieuwing is gebaseerd op het idee dat mensen graag in de buurt van water willen wonen. Elk slootje in Birmingham wordt dan ook misbruikt voor deze filosofie. Deze dure yuppen appartementen gingen grif van de hand onder het motto "weids wonen aan het water". Het is maar hoe je het bekijkt.

birmingham_waterfront1.jpg

Wonen in Birmingham

birmingham_huizen_te_koop.jpg

birmingham_huizenbord.jpg

Veel van de woningen in Birmingham zijn in de jaren '60 van de twintigste eeuw gebouwd. Deze woningen zijn slecht van kwaliteit en staan nu aan 't eind van de eeuw bijna op instorten. Deze woningen zijn in navolging van de toen geldende mode flink de hoogte in gegaan. Dan zou er veel ruimte overblijven voor groen in de wijk. De flats die hieronder zijn afgebeeld, worden bewoond door de maatschappelijk allerzwaksten. De flats die je hier ziet zijn gebouwd langs de startbaan van een overtollig geworden RAF vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog. Met alle problemen van bodemvervuiling etc.

birmingham_castle_vale1.jpg

birmingham_castle_vale.jpg

De woonomstandigheden in de voorsteden van Birmingham zijn ongeveer even slecht. Birmingham heeft vier voorsteden: Sandwell, Walsall, Wolverhampton en Dudley. Deze steden worden ook wel de Black Country genoemd. De naam komt door de rook van de vele fabrieken in dit gebied. Het zegt genoeg over de leefkwaliteit hier.

wolverhampton_woonwijk.jpg

winkelstraat in Wolverhampton
wolverhampton_winkelstraat.jpg

wolverhampton_woonwijk1.jpg

gelukkig wordt er ook aan stadsvernieuwing gedaan
birmingham_stadsvernieuwing_castle_vale.jpg

Werken in de Black Country
 
(Voornamelijk Sandwell)

birmingham_oude_fabriek.jpg

Gezicht op Sandwell
birmingham_sandwell.jpg

Cadbury chocolate factory
birmingham_cadbury_fabriek.jpg

monument industriële pioniers
birmingham_monument.jpg

birmingham_longbridge_austin1.jpg

gezicht op de Austin/Rover autofabriek
birmingham_longbridge_austin.jpg

birmingham_longbridge_austin2.jpg

Hierboven staat één van de hallen van de Austin/Rover fabriek. De situatie in de fabriek was dermate droevig, dat ze helemaal geen rondleidingen meer gaven.
 
Op de foto hieronder, de gloednieuwe tram van Wolverhampton naar Birmingham. Men hoopt dat door deze tram, een hoogwaardig openbaar vervoer verbinding, meer investeerders worden aangetrokken.

wolverhampton_tram.jpg

Nieuwe vormen van bedrijvigheid komen er ook. Deze nieuwe bedrijvigheid is veelal gebaseerd op de detailhandel. Hier een gloednieuw winkelcentrum, "The Fort Shopping Centre", op een snelweg lokatie. Een agglomeratie van ongeveer 2 miljoen mensen is natuurlijk een aardige markt. Het is een enorme omschakeling voor een gebied wat zich eeuwenlang heeft gericht op produceren. De nieuwe economische functies zijn namelijk grotendeels consumptief van aard.

birmingham_the_fort.jpg

birmingham_the_fort1.jpg

Klik hier voor het vervolg van het veldwerk

Veldwerk Birmingham, juni 1999