Website Jacques Bazen

Appalachen
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Reis door de Appalachen, juli 2002

De Appalachen is een gebergte aan de oostkust van de Verenigde Staten. Het is een schoolvoorbeeld van een oud gebergte. Niet al te hoog, met afgesleten ronde toppen. Maar het is ook een woest en ruig gebied. Met een lage bevolkingsdichtheid en een paar bijzondere bergen. En van die bergen bezochten we, toen we vanuit Canada naar de Atlantische Oceaan reden.
 
We sliepen in een chalet in het Canadese plaatsje Lac Megantic (Quebec). Dat ligt aan de voet van de Appalachen. Ik had er wel een week kunnen blijven. Wat een geweldig landschap!

appalachen_weg_naar_lac_megantic.jpg

appalachen_chalet_lac_megantic.jpg

Ik dacht een fles 7Up of zoiets te kopen. Maar het bleek een heel bijzonder soort te zijn. Het was 7Up met mierzoete kauwgomballensmaak. Goor. Gelukkig maakte het meer en het uitzicht veel goed.

appalachen_kauwgomballendrank.jpg

appalachen_petje.jpg

appalachen_zonsondergang_lac.jpg

appalachen_lac_megantic.jpg

De volgende dag, de bergen in! Eerst de grens over. Opeens sprongen er mannen in camouflagepakken met automatische geweren de weg op en kon je stoppen bij een soort schuurtje. Wat dan dienst deed als grensovergang.  

appalachen_grens_ca_vs.jpg

appalachen_rustplek.jpg

appalachen_rustplek_rivier.jpg

De hoogste top van de noordelijke Appalachen is Mount Washington. En het bijzondere is, dat je met de auto helemaal tot aan de top kunt komen. En het is ook nog eens de plek waar de hoogste windsnelheid ter wereld is gemeten. Je kunt haast niet anders dan een bezoek brengen aan deze bijzondere berg, als je toch in de buurt bent...

appalachen_washington_voet.jpg

appalachen_washington_bergweg.jpg

appalachen_washington_halverwege.jpg

appalachen_washington_uitzicht.jpg

appalachen_washington_water.jpg

appalachen_washington_ravijn.jpg

appalachen_washington_windbord.jpg

appalachen_washington_huisoptop.jpg

Het is inderdaad behoorlijk winderig als we bovenop de top zijn. En het weer kan er ieder moment omslaan. Dat gebeurt dus ook op het moment dat wij de top bereiken. Het begint nogal heftig te waaien en te regenen.

appalachen_washington_top.jpg

appalachen_washington_winderigetop.jpg

Wie het leuk vindt kan ook met een oude stoomtrein de berg op.

appalachen_washington_treintje.jpg

appalachen_washington_bord.jpg

Als we weer naar beneden willen rijden, blijkt dat dat niet zo heel makkelijk meer gaat. Je ziet amper wat. Ook verder naar beneden blijft de top van de berg onzichtbaar in de wolken gehuld.

appalachen_washington_afdaling.jpg

appalachen_washington_topinwolken.jpg

Na het bezoek aan Mt. Washington rijden we verder dwars door allerlei bergpassen heen, naar Portland en de Atlantische Oceaan. Jammer dat het niet zo mooi weer is om hier lekker even op het strand te gaan liggen.

appalachen_washington_weg.jpg

appalachen_weg_naar_portland.jpg

appalachen_atloceaan.jpg

appalachen_atloceaan_strand.jpg

Dit gedeelte van Amerika, New England is schitterend. Het is een prachtig landschap en het bezoek zonder meer waard. Het is dan ook het eerst gekoloniseerde deel van de Verenigde Staten.

Reis door de Appalachen, juli 2002