Website Jacques Bazen

Dresden
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Dresden, september 2001 

Tijdens de excursie naar Görlitz was er ook een uitstapje naar Dresden. De stad die in het voorjaar van 1945 nog geheel platgebombardeerd is. Volkomen zinloos, zonder enige twijfel een ernstige oorlogsmisdaad van de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. In de binnenstad staan nog steeds een aantal niet opgeruimde resten van het bombardement. Maar over het algemeen heeft Dresden een geweldig mooi gereconstrueerde achttiende eeuwse binnenstad.

Binnenstad Dresden aan de Elbe
dresden_aan_de_elbe.jpg

Bombardementsrest
dresden_bombardementsrest.jpg

idem
dresden_bombardementsrest1.jpg

Men was ook bezig met het opnieuw bouwen van het oude koninklijk paleis. Een prachtig barok gebouw, wat opnieuw oprijst uit het puin. Een aantal vleugels van het gebouw waren al af, sommige lagen nog steeds zoals 1945 erbij.

dresden_herbouw_stadhuis.jpg

dresden_herbouw_stadhuis1.jpg

Niet heel Dresden is zo mooi in oorspronkelijke staat terug gebracht. Kameraad Ulbricht en zijn DDR vrienden hebben ook nog een duit in het zakje gedaan. Hele stukken van de Dresdense binnenstad zijn opnieuw in socialistische functionele stijl opgebouwd. Kijk maar naar de foto's.

Plaquette van Ulbricht
dresden_kameraad_ulbricht.jpg

Dresden neustad met plattenbau
dresden_neustad.jpg

Socialistische architectuur
dresden_stadsplein.jpg

Het spijt me dat ik niet nog veel meer foto's heb genomen van deze stad. Ik ben op nog zoveel mooie plaatsen daar geweest, die ik had kunnen fotograferen. Ik baal ervan dat ik dat niet heb gedaan. Gelukkig staan er op www.dresden.de onder het kopje toerisme nog veel meer mooie foto's.

dresden_bij_bautzen.jpg

bus.jpg

Bezoek aan Dresden, september 2001