Website Jacques Bazen

Nazareth
Home pagina
English home page
Over mezelf
About myself
Foto's van reizen (Pictures of travels)
- foto's Nederland (The Netherlands)
- foto's Europa (Europe)
- foto's Wereld (World)
Gastenboek (Guestbook)

Bezoek aan Nazareth, 21 juli 2005

Nazareth is een van de grootste steden van Noord Israel. En de enige stad in IsraŽl buiten de bezette gebieden, met een overwegend Arabische bevolking. Het is een interessante stad, gelegen hoog bovenop een berg. Er zijn veel archeologische resten gevonden uit lang vervlogen tijden. Het is de stad waar Jezus is opgegroeid. In Nazareth staat op de vermoedelijke plaats waar de engel aan Maria de geboorte van Jezus kwam aankondigen een enorme kerk, twee verdiepingen hoog. Onderin is de echte plaats van de aankondiging, daarboven is een grote kerk gebouwd, nog niet zo lang geleden.
 
Eerst wat beelden van de stad zelf.

nazareth_straat.jpg

nazareth_straat1.jpg

nazareth_straat2.jpg

nazareth_straat3.jpg

Nazareth heeft ook een bazaar met heel veel winkeltjes. Het is er echter niet druk. Dat komt misschien omdat er erg weinig toeristen zijn. Op deze website is wat meer achtergrond informatie te vinden over Nazareth. http://www.nazarethinfo.org/2/?m=9

nazareth_winkels.jpg

nazareth_winkels1.jpg

nazareth_winkels2.jpg

Hier wat foto's van de buitenkant van de aankondigingskerk. Met een korte broek kom je er niet in, het is een zogenaamde heilige plaats.

nazareth_aank_kerk.jpg

nazareth_aank_kerk1.jpg

nazareth_aank_kerk2.jpg

nazareth_aank_kerk3.jpg

nazareth_aank_kerk4.jpg

Ik draag altijd lange broeken, dus geen probleem, ik mag naar binnen. De aankondigingskerk is een enorme kathedraal, de kerk met het grootste aantal zitplaatsen in het Midden Oosten. Of dit werkelijk de plaats is geweest waar de aankondiging van de geboorte van Jezus is geweest is maar zeer de vraag. De Oosters orthodoxen en Grieks Orthodoxen hebben een andere plek waarvan zij geloven dat het daar gebeurd is. Uiteindelijk maakt het ook niet zoveel uit, het gaat om het idee. De aankondigingskathedraal bestaat uit twee delen. Een boven en een onderverdieping. De bovenverdieping is bijna helemaal nieuw, de onderverdieping is Byzantijns.

nazareth_aank_kerk5.jpg

nazareth_aank_kerk6.jpg

nazareth_aank_kerk7.jpg

nazareth_aank_kerk8.jpg

Boven deze oude kerk is een nieuwe kathedraal gebouwd, ingewijd door paus Johannes Paulus de 23ste. Een enorme kerk, met een grote koepel.

nazareth_aank_kerk9.jpg

nazareth_aank_kerk10.jpg

nazareth_aank_kerk11.jpg

nazareth_aank_kerk_koepel.jpg

nazareth_aank_kerk_koepel1.jpg

Naast de aankondigingskerk staat een andere kerk. Die is volgens de overlevering gebouwd op de fundamenten van het huis van Jozef, of liever gezegd de grot van Jozef. Het schijnt zo te zijn dat er onder de kerk resten liggen van een grot van een timmerman. Maar er kunnen natuurlijk altijd meerdere timmermannen in Nazareth gewoond hebben. Dus deze plaats aanwijzen als het huis van Jozef is eigenlijk maar een slag in de lucht.

nazareth_jozefshuis.jpg

nazareth_jozefshuis1.jpg

nazareth_jozefshuis2.jpg

nazareth_jozefshuis3.jpg

nazareth_jozefshuis4.jpg

nazareth_jozefshuis5.jpg

nazareth_jozefshuis6.jpg

nazareth_jozefshuis7.jpg

Ook is er in de buurt nog de zogenaamde synagogekerk te vinden. Volgens de overlevering gebouwd op de plaats waar Jezus preekte en door zijn stads/dorps genoten eruit werd gegooid.

nazareth_synagogekerk.jpg

Ten noorden van Nazareth ligt het dorpje Kana. Daar verrichte Jezus Zijn eerste wonder, namelijk het veranderen van water in wijn.

nazareth_kana.jpg

nazareth_kana1.jpg

Weg naar Tiberias
nazareth_wegnaartiberias1.jpg

Bezoek aan Nazareth, 21 juli 2005